Niraja Hatha Yoga Soest Logo Baby Massage


Binnen de ayurveda wordt babymassage, net als volwassenen massage, gezien als een onderdeel van de dagelijkse lichaamsverzorging. Net zoals je baby wassen en voeden. Juist voor baby's is massage erg belangrijk. Al jaren is bekend dat baby's die aangeraakt en geknuffeld worden zich beter ontwikkelen en beter groeien dan baby's die het zonder deze aandacht moeten doen. Baby massage versterkt de band tussen ouder en kind, het verbeterd de doorbloeding, de spijsvertering wordt gestimuleerd en de baby krijgt een duidelijk beeld van zichzelf. Door de massage leert de baby het eigen lichaam voelen en weet het waar het lichaam begint en eindigt. Door middel van de massage leert de ouder de baby kennen, je leert elkaars lichaamstaal en kunt zo beter inspelen op de behoeften van de baby.

De ayurvedische baby massage is een volledige lichaamsmassage met amandelolie. Bij jonge baby's wordt er gemasseerd met een deegballetje van biologisch tarwemeel. Naarmate de baby groeit nemen de handen de massage steeds meer over. Zo gaat de babymassage naadloos over in kindermassage en later volwassenen massage.

De cursus babymassage bestaat uit drie lessen.  In de eerste les leer je masseren met het deegballetje, bij de volgende lessen wordt er steeds meer gebruik gemaakt van de handen. De cursus babymassage sluit naadloos aan op de cursus postnatale yoga.
De cursus bestaat uit een nader af te spreken aantal privé-lessen bij de cursiste thuis. Lessen met een eigen groepje zijn ook mogelijk.

De cursus babymassage is bedoeld voor ouders met een kindje vanaf drie weken tot en met zes maanden oud.

 

 
 © Niraja 2022