Niraja Hatha Yoga Soest Logo Postnatale Yoga


Postnatale yoga is een vorm van yoga die, net als zwangerschapsyoga, is ontwikkeld in het westen op basis van hatha yoga. Postnatale yoga is yoga gericht op de mogelijkheden en behoeften van het lichaam na de bevalling.

Een bevalling is voor iedere vrouw een ingrijpende gebeurtenis. Na de bevalling heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen en de moeder moet wennen aan haar nieuwe rol en een nieuw ritme ontwikkelen. Lichamelijk en geestelijk ben je deze periode even het evenwicht kwijt. De postnatale yoga is er op gericht dit evenwicht te herstellen.

In de lessen wordt extra aandacht besteed aan het bekken gebied en de buikspieren. Ook de armen en schouders komen extra aan bod, deze worden met het tillen van de baby en het voeden meer belast dan daarvoor. En er is aandacht voor effectief ontspannen.

De lessen zijn dynamisch en praktisch van aard. Hoewel iedere yogales anders is, bestaat elke les uit een afgerond geheel. Er is voortdurende afstemming op het evenwicht tussen inspanning en ontspanning. De adem is een essentieel element dat in alle oefeningen terugkomt. De les eindigt met ontspanning.

Vanaf zes weken tot zes maanden na de bevalling kan je starten met de postnatale yoga cursus. (ook na een keizersnede) De cursus bestaat uit een nader af te spreken aantal privé-lessen bij de cursiste thuis.
Lessen met een eigen groepje zijn ook mogelijk.

Als je liever les hebt in een groep zijn de lichte hatha yogalessen zeer geschikt om na de bevalling weer in vorm te komen. Ook met deze lessen kan je al vanaf zes weken na de bevalling beginnen.

 

 
 © Niraja 2022